КЗП: Резервирайте хотели в Гърция с безплатно анулиране

OFFNews 01 юли 2020 в 08:55 3579 0

Хората, които сами си правят резервация за хотел в Гърция, да внимават тя да е с безплатно анулиране, заради изискванията за попълване на е-формуляр от южната ни съседка.

Това посъветва Игнат Арсенов от Комисията за защита на потребителите по БНТ. Към момента сигналите от родни туристи за провалена почивка по българското Черноморие са малко. Жалби има - даден човек си е резервирал отдавна ваканцията, но в настоящия момент хотелът не работи, заради кризата с коронавируса, обясни той.

В този случай, ако пътуването е отменено заради извънредното положение, туристът може или да вземе ваучер от съответния туроператор, или да си поиска парите, но ще ги получи в 12-месечен срок от отмяната на извънредното положение. Нашият съвет е хората да изчакат и да се опитат да предоговорят с туроператора почивката си, каза още Арсенов. 

По думите му изискването за попълване на електронен формуляр за влизане в Гърция ограничава нашите права за придвижване. Но тези ограничения са обективно предпоставени от големия риск за здравето, заради коронавируса, подчерта Арсенов.

"Българинът, когато пътува в чужбина, трябва да се запознае с ограничителните мерки във всяка страна, за да не се окаже глобен или изобщо да не бъде допуснат, защото това ще е по негова вина, категоричен бе експертът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови