Къде можем да видим папата на живо в България?

OFFNews 30 април 2019 в 18:18 7139 0

Папа Франциск

Правителствената пресслужба съобщи къде гражданите ще могат да видят папа Франциск по време на посещението му у нас на 5-7 май.

По време на апсотолическото си пътуване главата на Римокатолическата църква ще посети София и Раковски.

В София

Гражданите и гостите на столицата ще могат да присъстват на 3 основни събития от програмата на папа Франциск. Контролно-пропускателните пунктове за тях ще са отворени 3 часа преди събитието.

Две от събитията в София ще са на 5 май 2019 г.:

- в 13,00 ч Светият отец ще произнесе неделната молитва „Царица небесна" на площад „Свети Александър Невски";

- в 16,45 ч на площад „Княз Александър Първи" папа Франциск ще отслужи света литургия.

Третото събитие в София е на 6 май 2019 г.:

- в 18,15 ч на пл. „Независимост" гражданите и гостите на столицата ще могат да присъстват на събитието за мир с участието на представители на различни вероизповедания в България.

В Раковски

Жителите и гостите на града ще могат да проследят светата литургия с първо причастие, което папа Франциск ще даде на деца в църквата „Пресвето сърце Исусово" в 11,15 ч на 6 май 2019 г. За целта пред храма са определени зони за граждани, до които достъпът също ще става през контролно-пропускателни пунктове. Те ще са отворени 3 часа преди началото на събитието.

На 3 май ще бъде разпространена допълнителна информация за предприетите мерки и местоположението на контролно-пропускателните пунктове за събитията от апостолическото пътуване на папа Франциск в София и Раковски.

Всички желаещи да присъстват на събитията в София и Раковски ще бъдат допускани след проверка на изградените контролно-пропускателни пунктове. Няма да бъдат допускани посетители във видимо нетрезво състояние, както и такива, които носят обемисти багажи и забранени предмети – огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, парфюми. Може да бъдат носени чадъри. По време на провеждането на събитията от посещението на папа Франциск е възможно да възникне временно затруднение в движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови