'Как приехме ненормалното за нормално? Заставаме зад семейството!'

Мартин Георгиев 09 юни 2018 в 15:38 13032 1

"Как така приехме ненормалното за нормално? Излизаме, за да кажем, че заставаме зад семейството. Прекалено дълго смятахме, че тези нелепи неща, които се случват срещу семейството, ще престанат. Няма да ни спрат дъждът, декларации от западни посолства и джендър идеологията", казва Александър Урумов. Той и още 100-150 души са събрани пред Народното събрание в 14 ч. за планирания Поход за семейството.

Шествието потегля към 15 ч. Вече проливно, но пазената от разноцветни чадъри група поема по предварително начертания маршрут: бул. “Цар Освободител“ до пл. „Независимост“, бул. „Княз Ал. Дондуков“, бул. „Княгиня М. Луиза“, бул. „Витоша“ до НДК, пл. „България“.

Хората носят плакати, с които зоват: "Не" на редефинирането на брака от Съда на ЕС!".

"Тук съм като майка на шест деца. Когато става дума за семейство, нещата стават твърде лични. Истинската любов означава да си готов да имаш много деца с някого. Само любовта може да превърне отговорността и задължението в радост", споделя Диляна Николова и призова за връщане към към корените на християнските ценности.

В разговора се включва и Иван Вълков, бесарабски българин.

"Дойдох да кажа две думи - "не" и "да". "Не" на разрушаването на семейството, "не" на разрушаването на християнските ценности, които са в основата на едно здраво общество. Дойдох да изразя мъка и безпокойство", каза той и се помоли с думите на Христос: "Прости им, Отче, те не знаят какво правят".

В час, в който започва музикалната програма на събитието, провокирало провеждането му - София прайд започна и протест срещу него.

Шествие под надслов "Да запазим децата от разврата", организирано от "Национална съпротива" започна своя поход от колоните на НДК, продължи по бул. „Патриарх Евтимий“, ул. „Граф Игнатиев“, бул. „Христо и Евлоги Георгиеви“, пред сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“, по алеята покрай сектор „Г“ на стадиона до езеро „Ариана“ в Борисова градина, където събирането ще приключи.

Участниците носеха плакати с лозунги: Да спасим децата на България, като спрем Истанбулската конвенция; да запазим децата от разврата. По време на похода те крещяха “да спасим децата” и “не искам в моя град да има гей парад”.

И програмата, и сборният пункт за участниците в Прайда с начален час 19 е паметникът на Съветската армия.

Участниците в гей парада ще преминат по: бул. „Цар Освободител“, бул. „Васил Левски“, ул. „Ген. Йосиф Гурко“, ул. “Г.С. Раковски“, бул.“ Княз Ал. Дондуков“, бул. “Васил Левски“, бул. „Цар Освободител“ и отново ще се върнат до Паметника на Съветската армия, където мероприятието ще приключи.

В това време вече ще се провежда шествие на националисти, настроени крайно остро срещу Прайда, а стотици полицаи ще следят групите да не се срещнат и да няма сблъсъци.

Остро срещу София прайд реагира и евродепутатът Ангел Джамбазки. Днес той публикува отворено писмо, в което пожела на Прайда бури, гръмотевици и локална градушка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови