Как се охраняват ВИП-ове по време на ски спускане (снимки)

OFFNews 28 февруари 2017 в 12:48 16274 5

НСО показа как охранява ВИП-ове по време на ски спускане (снимки)

Снимка НСО

Служители на НСО, съвместно с представители на МВР, са показали умения за отблъскване на атака срещу публични личности по време на ски спускане. Това съобщават от пресцентъра на службата. Демонстрацията е проведена на писта „Витошко лале“.

В периода 20-24 февруари 2017 г. службата е била домакин на съвместно обучение в рамките на Протокола за сътрудничество в областта на професионалната подготовка на служителите на службите за охрана на Грузия, Молдова, Румъния, Украйна и България. 

От пресцентъра на НСО съобщават, че курсът е бил "посветен на темата „Осигуряване на охрана на публични личности по време на практикуване на зимни спортове“. В рамките на обучението са проведени занятия по стрелкова подготовка и управление на автомобил в екстремни условия.

Ръководителите на службите за охрана са били приети от президента Румен Радев. Държавният глава оцени високо ролята на оперативното сътрудничеството между службите за охрана и сигурност на национално, регионално и общоевропейско ниво за предотвратяване на рискове и заплахи, включително посегателства срещу живота на държавни и правителствени ръководители. Наред с това президентът посочи, че взаимното опознаване, обменът на опит, създаването на общи добри практики и провеждането на съвместни обучения е верният път към ефективно противодействие на съвременните заплахи.

В знак на признателност към подвига на героите, ръководителите на службите за охрана и началниците на структурни звена на НСО поднесоха венци пред Паметника на Незнайния войн, съобщават още от НСО.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

28.02 2017 в 13:56

Тва на Радев ще му свърши работа при всички положения, за Баце обаче требва да се прават учения по "„Осигуряване на охрана на публични личности по време на практикуване на софра"...

11866

1

кумчо вълчо

28.02 2017 в 13:52

Какви ВИП-ове ве хора, туй са долни отрепки, утайка, не ВИП. Каво толкова ги пазите тези долни прасета с нашите пари, отишли да се забавляват пак с нашите пари. Ай сиктир!