Какви протести текат и се планират за днес (снимки и видео)

OFFNews 10 юли 2020 в 17:11 5838 0

Противоречиви са съобщенията за това какви протести са планирани за днес, затова OFFNews се обърна официално към всички вероятни организатори, за да получи точна информация.

В момента текат два протеста. Единият е на противници на епидемиологичните мерки и затварянето на барове, дискотеки и нощни клубове. Той се провежда пред Министерския съвет и към 16 ч на място има двадесетина души, които скандират: "Искаме работа!", "Бойко е лъжец".

Друг протест тече от 15 ч. пред отсрещната сграда на президентството. Той е организиран от "Отровното" трио - Арман Бабикян, Николай Хаджигенов и Велислав Минеков - и е в защита на президента Румен Радев след осъществената безпрецедентна акция на прокуратурата в президентската институция. На него има стотина души. 

Снимка: Ирина Евгениева 

БСП е изпратила инструкция до симпатизантите си да се включат в този протест около 18 часа. Отделно от това левицата ще организира свой голям, национален протест, но датата за него още не е определена.

ГЕРБ свикват свой митинг в 19 ч., за който се очакват много автобуси от страната. Той ще се проведе пред Министерския съвет и е обявен като протест в защита на правителството.

Демократична България не планира протести днес.

Гражданската инициатива "Правосъдие за всеки" също не планира свои протести за днес.

"Нашите сили са насочени към организиране на голям протест на 16 юли. Освен това знаем, че днес е протестът на ГЕРБ и по всякакъв начин искаме да избегнем сблъсъци и противопоставяния", каза адв. Емил Георгиев от "Правосъдие за всеки".

Гражданско сдружение БОЕЦ също имат обявен протест за 16 юли. "Не може да и няма как да имаме нещо общо с „протести” и действия, в които участват БСП, ОП, АБВ, копейки, фашисти и т.н. Няма как да се обединяваме с мафията срещу мафията. Няма да позволим гражданското недоволство да бъде използвано и целите да бъдат подменени. Няма да позволим гражданските протести да бъдат освинени, яхнати и режисирани задкулисно от който и да е", пише в позиция фейсбук профила на организацията. 

Васил Божков чрез Фейсбук страницата си призова от Дубай хората да излязат на протест днес по следния начин:

"ПРОТЕСТ БЕЗ ГРАНИЦИ ДО ПЪЛНО ВЪЗМЕЗДИЕ

✊???? Настъпи моментът, в който да превърнем страховете Им в реалност.

✊???? Настъпи моментът, в които идеология и политика нямат значение.

✊???? Настъпи моментът, в който трябва да сме ЕДИННИ.

Да защитим Конституцията и законността. Да се опълчим заедно срещу хунтата и техните наглост и своеволия.

В София. В Пловдив. В Бургас. Във Варна... Всички българи. Навсякъде. По всяко време. По всякакъв начин."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!