Камион събори дърво на Дондуков на сантиметри от майка с количка

OFFNews 24 юни 2019 в 09:05 1797 0

Снимка БНТ

Камион събори дърво на булевард "Княз Ал. Дондуков" в столицата. Инцидентът е станал вчера, докато шофьорът е паркирал на велоалея в близост до операта. Дървото падна на сантиметри от майка с количка, твърдят очевидци, съобщи БНТ.

Пред Националната опера на столичния булевард "Дондуков" около 12:00 вчера камион, собственост на операта, прави опит да паркира върху велоалеята. Опитът се оказва неуспешен, а дървото пада.

Дървото според експерти е на около 40 години. То е изкоренено и премахнато. Дървото пада в непосредствена близост до майка, която преминава със своето дете в количка. За щастие при инцидента няма пострадали. 

Съставен е констативен протокол за щетата върху дървесната растителност. По наредба ще се изготви акт за административно наказание. Стойността на акта е от 1000 до 5000 лева за физически лица, за юридически - от 1000 до 50 хиляди лева. Дървото е било над 8 метра с развита корона в добро физиологично състояние. То не е било изсъхнало, заяви по БНТ Юлиан Андреев, шеф на "Зелени системи". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !