Кампания събира капачки, за да помогне на недоносени бебета

ОFFNews 26 септември 2018 в 14:27 20942 0

Снимка pixabay

Кампанията “Капачки за бъдеще” ще се проведе за трети път, а целта и е масово събиране на капачки в помощ на недоносени бебета.

Датата на събирането е 29 септември.

След като се съберат, капачките се транспортират до фабрика за рециклиране на пластмаса, където се сортират, смилат се на много малки парченца, след което отново могат да се използват за производството на пластмасови изделия. Срещу предадените капачки организаторите получават пари - 100% от които отиват за закупуване на кувьози, които след това даряват на малки общински болници.

Само за първите шест месеца от старта на кампанията “Капачки за бъдеще” успяха да съберат и рециклират 33 тона пластмасови капачки (и не само), което като обем се равнява на около 11 камиона пълни до горе с пластмасови отпадъци.

С парите от първата кампания организаторите даряват кувьоз на болницата в Червен бряг. Съвсем скоро трябва да бъде доставен и втори - за болницата в град Чирпан.

Ако искате да се включите

Всеки желаещ може да донесе събраните пластмасовите 29.09 пред Националния стадион между 9:00 и 16:00 ч.

Повече информация ще откриете на страницата на събитието във Фейсбук.

Събитието ще се проведе едновременно и в Пловдив на същия ден в същите часове.

В допълнение към събитията 100 пункта в 50 български града също ще приемат капачки. Вижте пълния списък на пунктовете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови