Къмпинг 'Каваци' отново е на семейство Баневи

OFFNews 24 юли 2020 в 13:20 7682 0

Снимка Георги А. Ангелов/OFFNews

Частен съдебен изпънител въведе Мария Банева - майка на пъдсъдимия бизнесмен Николай Банев, във владение на къмпинг "Каваците". 

Фирмата на Николай и Евгения Баневи - "Русалка Холидейз" ЕООД, си върна пълноправното управление на къмпинг "Каваци" с решение на бургаския Районен съд. От вчера къмпингът се охранява от нова фирма. 

Охранителната фирма на мястото е "Аркус", а не както досега "Делта гард". 

Бившият управител на къмпинга Мария Маринова заяви, че според съда решението подлежи на предварително изпълнение. "Решението от делото за нарушаване на нашето владение излезе преди месец. Къмпингът е пълен с туристи, но трябва да си върнем владението", добави тя.

Наемател на къмпинга в момента е Цено Ценов. Неговият представител Мария Николова обвини частните съдебни изпълнители, че превишават правата си. 

"Цено Ценов се разпорежда и държи имота. В този случай законът е категоричен, че частният съдебен изпълнител трябва да спре изпълнението, да ни даде законовия срок, за да може ние да си направим възражения и пред съда да поискаме спиране". 

Заради смяната на стопаните на къмпинга туристи и наематели на обекти там могат да бъдат принудени двойно да платят сумите за наем. "В момента заварваме трето лице, което претендира, че е наемател, като частния съдебен изпълнител даде срок до днес да бъде предадено владението", обясни адвокатът на сем. Баневи Мирослав Стойков.

По информация на OFFNews бариерата вече е вдигната, няма такса за паркинг и не се правят нови регистрации за къмпинга. 

Снимка: Георги А. Ангелов/OFFNews

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !