Кандидатствайте за стипендия за обучение за български журналисти в World Press Institute, САЩ

OFFNews 22 март 2019 в 16:22 1302 0

Фондация „Америка за България“ и World Press Institute (WPI) предлагат стипендия за обучение в САЩ на български журналист с над 5 години професионален опит.

Програмата е предназначена за журналисти и фотожурналисти от печатни, електронни и онлайн медии. Кандидатите трябва да могат да осъществят деветседмично пътуване в САЩ между август и октомври 2019, както и да са български граждани с постоянно местожителство в България.

Избраният стипендиант ще стане част от група от 10 журналисти, работещи в медии от различни краища на света. Стипендията осигурява потапяне в политиката, бизнеса, културата на управление, медиите и журналистическата етика на САЩ чрез поредица от обучения, пътувания и интервюта.

Обучението се провежда в базата на World Press Institute в Минеаполис и включва пътувания до Вашингтон, Ню Йорк и други големи американски градове. Подробности за програмата могат да бъдат намерени на: https://www.worldpressinstitute.org/apply_bulgaria.

Стипендията покрива разходите за пътуване, настаняване и дневни. Документи за кандидатстване се приемат до 15 април 2019 г. Името на избрания стипендиант ще бъде обявенo в началото на май.

За допълнителна информация и кандидатстване по програмата, се насочете към: 
http://worldpressinstitute.org/apply_bulgaria.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови