Каракачанов: Ще си платя глобата от 300 лева за пушенето на пейката

OFFNews 16 април 2020 в 18:06 2458 0

Снимка БГНЕС

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че ще плати глоба от 300 лева, задето е пушил на пейка в градинката до Народния театър в столицата въпреки противоепидемичната забрана за посещение на такива места. Той бе сниман там заедно с човек от екипа си. Кадърът бе публикуван в популярна група във фейсбук и събра голяма доза критики.

Пред Нова тв Каракачанов разказа, че след като разбрал за снимката, звъннал на вътрешния министър Младен Маринов, като поискал да се провери дали пейката попада в парк. Първоначално министърът на отбраната твърдеше, че не е в нарушение, тъй като въпросната пейка не е в тревна площ, респ. в парк или градинка.

Градоустройствените планове за площадчето с плочките обаче показали, че мястото се води част от парка. Затова днес му е съставен акт за административно нарушение и ще плати глоба от 300 лева.

Пред Нова тв Каракачанов обяви още, че във вторник отново ще се събере коалиционният съвет на ГЕРБ и Патриотите. Последните ще предложат хората да могат да се разхождат в парковете и в планините в определени часове. "Например, предложението е сутрин от 7 до 11 ч примерно да излизат възрастните хора, на обяд майките с деца, семействата, следобед след 16.30 примерно да излизат и хората, които се връщат от работа. Но ще видим какво ще се реши", добави вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови