Караниколов за водата в Перник: Отвсякъде тече

OFFNews 27 декември 2019 в 09:44 5634 5

„Проблемът в Перник не е само канализацията, не са само довеждащите води, не са само течовете или евентуалните кражби, които трябва да се докажат. Проблемите с водите в Перник са в цялата система. Те започват още от водопотока, който идва от язовир „Студена”. Той е едно уникално съоръжение, което безспорно трябва да го има, но може би не е довършено”. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов пред Нова тв.

Караниколов обясни, че не са довършени анализите за други води освен водопотока от Витоша, река Струма и още няколко по-малки реки, които са доста по-пълноводни пролетта, но не и зимата. "Разбирам, че досега винаги се е разчитало на това на Витоша да има 2 метра сняг и ако това не се случи, този язовир ще има проблеми", допълни министърът.

Караниколов се зарече една от първите задачи е да се осигури необходимият дебит вода, за да живее нормално Перник. Другият голям проблем е пречиствателната станция на града.

„За съжаление новата станция, която е от 1976 г., не е довършена или поне не е проектирана както трябва и сега, когато правим прочистване на водата, която да се пусне към Перник, се губят големи количества вода, които се изхвърлят в реката”, посочи Емил Караниколов.

На терен имало вече експерти, които се опитват да "вкарат" водата в язовира и да минава ново пречистване.

„В Перник има драстични проблеми. Всеки ден се сблъскваме с нови неща”, каза Караниколов. „В момента правим безумни неща, за да се разреши проблемът в Перник. Правим огромни дупки, отвсякъде тече. От днес започваме съвсем радикални действия", посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

5

Hihi1981

28.12 2019 в 10:19

Да,разбрахме!"То така си беше"?!Няма Виновни!!!

706

4

order

27.12 2019 в 16:30

Абе да псуват предишното управление байхУЙя 2 или по предишното байхУЙя 1.....

5610

3

БХМ

27.12 2019 в 12:28

Нито ще е рай, ако дойде частник, нито ще е ад ако дойде държавата, в началото. Нещата бавно стават. Но не е редно държавата да налива пари в общински проблеми. Това, че има некадърни ВиК чиновници на е проблем на данъкоплатеца. Ще наливаме в каца със слабо дъно.

10372

1

elbarbudo

27.12 2019 в 10:11

Мирише ми на концесия, май.
 
X

Подкастът на OFFNews