Карантина в детска градина в Смолян заради дете с коронавирус

OFFNews 15 юни 2020 в 14:51 2406 0

Група от Детска градина "Слънце" в Смолян ще бъде поставена под карантина заради положителна проба за коронавирус на едно от децата, предаде БТА, като цитира РЗи-Смолян.

6-годишното дете се е заразило от друг член на семейството си. То е без симптоми.

Персоналът от групата и общо 15-те посещавали я деца днес не са били в градината. На всички ще бъдат взети проби, а на цялата детска градина ще се извърши дезинфекция.

Общо 104 са положителните проби за COVID-19 през последната седмица в областта, като 100 от тях са в Доспат и четири - в Смолян. В областната болница се лекуват петима пациенти с коронавирус; всички са в стабилно състояние. Днес се вземат проби за COVID-19 от персонала на едно от отделенията в болницата, в което е бил настанен пациент с коронавирус, преди да бъде приет в инфекциозното отделение.

На предприятието за играчки в Доспат, в което бяха установени първите случаи на заразата, е издадено предписание за прекратяване на работата. На второто предприятие в Доспат, в което бяха потвърдени седем позитивни работници, са съставени предписания за дезинфекция на помещенията и за спазване на противоепидемичните мерки. Предписания са връчени и на транспортна фирма, обслужваща цеха за играчки.

ГКПП-Златоград остава затворен до 19 юни със сигурност, като основната причина е продължаващата карантина в населени места в намиращата се в съседство гръцка община Мики, съобщи областният управител Недялко Славов, цитиран от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови