Кариерата в гражданския сектор е възможна

OFFNews 21 октомври 2019 в 10:01 1333 0

По време на откриването на новото пространство за обучения и събития „Социални Иноватори България“, експерти от Български център за нестопанско право и Национална школа по мениджмънт очертаха ползите за младите хора да се замислят за кариерно развитие в неправителствения сектор. Активното участие в дейността на гражданска организация дава възможност да се работи в името на добра кауза и това носи висока степен на удовлетвореност.

По време на откриването водещи неправителствени организации като Фондация Светът на Мария, Фондация Конкордия-България, Българска Фондация Биоразнообразие, Сдружение Фабрика за идеи представиха своите каузи и области на действие в практически работилници и презентации.

В рамките на международния проект „Социални иноватори“ с партньори от Словения, Хърватска и Норвегия ще бъдат създадени обучителна и стажантска програма, които ще помогнат на младите хора да развиват подходящи знания и умения, необходими за добро кариерно израстване в избраната от тях неправителствена организация и кауза.

В периода 2020-2021 ще преминат стаж и обучение над 250 младежи от цялата страна.

Проект „Социални иноватори“ се финансира от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Фонда за младежка заетост и Норвежкия финансов механизъм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови