Километрично задръстване по Цариградско шосе заради протеста на горублянци

OFFNews 17 февруари 2019 в 18:51 5640 2

Снимка БНТ

Километрично задръстване предизвика протестът на жители на столичния квартал Горубляне, които днес следобед излязоха на протест. Те бяха "запазили" бул. "Цариградско шосе" от 16 до 19 ч. за демонстрацията си.

Те блокираха движението в двете посоки на изхода за Пловдив. Кръстовището с улиците "Димитър Пешев" и "Павел Красов" на изхода на София в посока Пловдив беше блокирано повече от час и половина.

На входа на София тапата започва още от „Църна мацa”, предава БНТ.

Една от причините за блокадата е "принудителното отреждане на терени за зелени площи", което според засегнатите е равно на "национализация". Става дума за идеята на Столичната община да изгради Източен парк, граничещ с "Младост", "Дружба" и "Горубляне", върху 1250 декара. По тази причина жителите на Горубляне протестират още от миналата година. В същото време те се оплакват, че в квартала им няма достатъчно детски площадки и велоалеи, както и изградена канализация и тротоари. 

Организаторите съобщават, че ще протестират и следващата неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11925

2

FeldMarschal

17.02 2019 в 21:12

Да ги подкрепят полицайте с гумени куршуми, палки и водни оръдия. Улици, булеварди и магистрали не са място за протести! Нормалните хора с нищо не са виновни и с нищо не могат да помогнат на протестиращите - могат само да се настроят против тях.

12027

1

akustika

17.02 2019 в 20:32

Да ги подкрепим другата неделя!!!