Кметът на Буковлък: Всичко е проклета политика. Държавата ни изостави

OFFNews 23 април 2020 в 09:31 22494 3

Кметът на Буковлък Росен Русанов обяви, че на държавата не й пука за плевенското село и никой не прови масови тестове на хората, както бе обещано.

„Държавата ни изостави. В тази държава нищо не се случва. България не е София“, обяви той пред БНР. И допълни, че не само няма масово тестване на хората в селото, но и дезинфектанти за площите на населеното място. Имало спирт само за дезинфекция на кметството.

„Вчера от пробите – от 11 проби, има една положителна. Нормално ли е мъж и жена да живеят заедно, да са постоянно заедно, тя да е болна, той да е здрав? В другата къща трима са болни, един е здрав. Така излиза по тези тестове. Всичко е мръсна политика... Извличат се политически дивиденти“, негодува Русанов.

Според Росен Русанов „нещата трябваше да са по-твърди за по-кратко време и да се приключат. Сега ще агонизираме с времето“.

Кметът на Буковлък подчерта, че над 2000 души в селото живеят под социалния минимум.

„Изоставиха ги. Никакви помощи не се получават в този критичен момент. Хората са социално слаби, няма какво да ядат. Събрах, каквото можах, и вчера им раздадохме“.

Преди няколко дни от Националния оперативен щаб обавиха, че поставят селото в 14-дневна карантина заради четири заразени шивачки, които работят в плевенска фирма. Във фирмата работят 900 души и тя реши да затвори предприятието.

Жителите на плевенското село се вдигнаха на протест вчера заради липсата на работа, предизвикана от карантината. Властта обеща да наблюдава случващото се там и да реши дали да остави, или отмени карантината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12181

3

ivankristov

23.04 2020 в 11:56

Така ще е като Плевен два мандата не гласува за шайката.

6145

2

kokoten

23.04 2020 в 09:58

...така мисли всеки милиционер,от тоя до най-главния...тестовете не решават нищо,а по-важно е селото да се карантинира (най-добре завинаги) пък ако има болни ще се лекуват и всичко по реда си....

10372

1

elbarbudo

23.04 2020 в 09:41

Браточката още си мисли, че на територията на шайката има държава...