Кметът на Лозенец: Ще направим изнесен офис на общината, хората да не пътуват за всяка хартийка

OFFNews 27 февруари 2020 в 14:09 3223 0

Жителите на "Витоша - ВЕЦ Симеоново" ще имат изнесен офис на общината в квартала и няма да им се налага "за всяка хартийка да се качват на колата си" и да ходят до районното кметство на "Лозенец". 

Новината съобщи кметът Константин Павлов на страницата си във фейсбук.

Добри новини! В програмата за разпореждане с общинска собственост са предвидени за закупуване трите нежилищни имота в кв. „Витоша“ - ВЕЦ Симеоново на ул. „Чавдар Мутафов“, които поискахме, за да може кварталът да се интегрира пълноценно в район „Лозенец“ и в града, информира кметът. 

Жителите на квартала ще могат да ползват общински услуги на място, без да се налага да се качват на автомобилите си за всяка хартийка, а също и на полицаите няма да им се налага да пътуват от четвърто районно за всеки сигнал. Както съм споменавал многократно - желанието ни е там да има изнесен офис на общината, полицейски пост, клуб/читалище и евентуално - здравен пункт. Веднага започваме работа по процедурите!, обеща Павлов. 

Стар проблем на района е липсата на общински помещения на юг от бул „Вапцаров“, т.е. в новите квартали, и се радвам, че има признаци на напредък, допълва той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови