Кметът на Младост покани хората да бутнат ограда на имот в квартала

OFFNews 16 декември 2019 в 12:25 7074 1

Кметът на столичния район "Младост" арх. Стефан Стефанов обяви нестандартна фейсбук инициатива. Утре той и граждани на квартала ще отидат да помогнат за демонтажа на оградата, опасала междублоковото пространство при блокове 75, 76, 78 и 79А в „Младост” 1.

Събитието е насрочено за 10 часа сутринта.

"Както си спомняте, преди около 2 месеца инвеститор огради въпросния имот, за който има документи за собственост и инвестиционно намерение да реализира частна детска градина. Аз към оня момент бях кандидат за кмет и поех ангажимент да работя за преместването на този и други конфликтни терени на по-подходящи места. Сега като кмет се захванах с казуса още първите дни от встъпването ми в длъжност", пише арх. Стефанов в поканата си към гражданите на "Младост" да участват в демонтажа.

Той уточнява, че е поканил на среща собствениците и инвеститорите на проблемния имот, на която ги е уверил, че започва преговори и ще търси от столичния кмет Йорданка Фандъкова варианти за преместването на този и други проблемни имоти в квартала.

"За да тушираме напрежението между граждани, инвеститор и община, предложих на собствениците на имота да се предприеме незабавното премахване на оградата от междублоковото пространство около блоковете 75, 76, 78 и 79А. Отстраняването на тази ограда е належащо, тъй като живущите наоколо трябва да заобикалят продължително, за да стигнат до домовете си. В съвсем кратки срокове ще задвижа и възстановяване на настилката, тъй като не е редно хората да газят в калта, предвид сезона", обяснява районният кмет.

Арх. Стефанов е постигнал консенсус с инвеститорите.

"В името на обществения интерес ви каня да отбележим заедно малката си победа, като лично започнем да махаме оградата, а служители на фирмата инвеститор, ще довършат тази дейност", заявява кметът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови