Кметът на Пловдив няма да разфасова прасета, направил социален експеримент

OFFNews 19 декември 2018 в 09:09 6049 1

Кметът на Пловдив Иван Тотев се отказа от поканата към съгражданите си да хапнат пържоли от разфасовани прасета в центъра на града. 

Коледното тържество на открито на 26 декември трябваше "да пренесе традициите от село в града, защото много млади хора и деца не ги познават", по думите на Тотев от вчера. "Това бе провокация и социален експеримент",
обясни днес градоначалникът по Нова тв.

Идеята му за коледен купон на открито с разфасоване на две цели прасета и печене на пържоли срещна люта съпротива сред част от гражданите. които обявиха, че е недопустимо в европейската столица на културата да има подобни прояви. 

Идеята си Тотев представи на заседание на общинския съвет. Тази сутрин обаче той заяви, че изобщо не е имал сериозни намерения да се колят прасета в центъра на града. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6006

2

misletebe

19.12 2018 в 09:58

Офф, изкривявате информацията.

Той още същия ден се обясни, че не са го разбрали правилно и няма да коли прасета на площада, а в кланница както си му е реда. Явно не му се занимава с идиоти и се е отказал.

И моя дядо като казва "да се съберем, да заколим прасе" няма предвид да седнем с децата на масата и да пляскаме докато прасето квичи и хвърчат кървища и черва...