Кметът на Царево: Няма незаконни строежи на Арапя

OFFNews
12 декември 2019 в 10:40 | 1444 |2

Кметът на Царево Георги Лапчев обяви пред бТВ, че няма незаконни строежи на Арапя. Според него проектът е бил спрян, защото не е бил спазен планът за обезопасяване на обекта. След като са направени проверки от строителния контрол и са изпълнени задълженията на строителя, Лапчев смята, че няма законово основание строителството да не продължи. 

След възобновяването на строежа не е издадено ново разрешително, а е подновено старото, което обаче е за голям хотелски комплекс, а не за отделни къщи - 23 двуетажни и едноетажни сгради. Освен това община Царево няма общ устройствен план.

Лапчев не е притеснен от това, защото нямало пречка да бъдат издавани разрешителни за строеж. Според него именно липсата на устройствения план е голямата болка на общините.

Цялата информация е записана и представена като документи.

„Прекрасно е, че има гражданско общество и организации, които внимават и пазят природата, но е объркан начина, по който се предава информацията”, допълни той. В общината нямало нито един сигнал за незаконно строителство.

Кметът изтъкна, че е нужно въвеждането на екологична оценка и законодателни промени.

Според него няма и незаконни действия на подобен строеж край Синеморец. Организациите, които спирали общия устройствен план, са тези, които искат да го има.

„Винаги неправителствените организации са получавали протегната ръка и от правителство, и от общините. Не знам защо се получава тази конфронтация, която я няма. Аз искам да се разберем, но никой никога не идва”, обясни Лапчев.

Препоръчани материали
Tanos

Рейтинг : 900

12.12 2019 в 18:38 2
+ 1
- 0
Бравос на ЛАпачев, колко излапа до сега? Да не се задавиш. Даваш си разрешенийца за ПУП-чета, правят си къщи по поляните на Синеморец от Арапя нещо не остана. Едно от предимствата ни през Северна Македония и Сърби е морето. Какво правите с националното богатство. Лапчев си го продава
Tanos

Рейтинг : 900

12.12 2019 в 18:32 1
+ 1
- 0
Бравос