Колоездачи излизат на шествие в София, има промени в движението (галерия)

OFFNews 09 април 2017 в 09:55 4782 0

Снимка freeimages.com

На шествие под наслов „Аз карам велосипед, последвай ме!“ излизат днес колоездачи в София.

Събитието, подкрепено от Столична община, ще започнеа 10:30 часа до храм-паметник „Свети Александър Невски“, където всеки участник ще получи стартов номер и фланелка с надпис „Аз карам велосипед, последвай ме!”. Стартът на велошествието ще бъде даден в 11 часа. Колоездачите ще преминат по следния маршрут:

по ул. „15 ноември” – ляв завой по бул. „Цар Освободител” – десен завой на кръстовището на Орлов Мост и продължаване по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” – на кръстовището на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Черни връх” се продължава по бул. България” посока бул. „Пенчо Славейков” – от бул. „Пенчо Славейков” се прави ляв завой по бул. „Витоша” – на кръстовището на бул.”Витоша” и ул. „Бяла черква” се влиза по алеите на Южен парк -финал на велошествието – голямата поляна откъм булевард „Гоце Делчев”.

Заради събитието служители на Столичната дирекция на вътрешните работи, съвместно с линейния контрол на Центъра за градска мобилност, ще спират и възстановяват поетапно движението на пътните превозни средства и колите на градския транспорт в зависимост от преминаването на велосипедистите, предава БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови