Крах в работата на тол системата тази сутрин, вече работи нормално

OFFNews 02 март 2020 в 09:56 1922 1

Тол системата функционира нормално, след като тази сутрин имаше временно прекъсване, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Шофьорите на тежкотоварни камиони, които влизат в България, могат да купят маршрутни карти за таксуване на база изминато разстояние от граничните контролно-пропускателни пунктове – на гише или на терминали за самообслужване, припомнят от АПИ.

Служители на Националното тол управление са обучени да оказват съдействие на потребителите, за да изберат най-подходящия маршрут.

В случай че все пак пропуснат, мобилните екипи на тол контрола са готови да насочат шофьорите към най-близките места по протежението на пътната мрежа, от където могат да купят маршрутна карта.

От 1 март влезе в сила тол таксуването за движение по 3115 км магистрали и първокласни пътища за тежкотоварните превози.

Над 15 000 бордови устройства. предоставени от двете дружества Национални доставчици на услуги – “Интелигентни трафик системи” АД и “Конкорд Смарт Инфраструктура” АД, са монтирани в тежкотоварните автомобили. Те са включени в т.нар. бял списък с валидни бордови устройства. Около 30 000 превозни средства имат GPS тракери и след подписване на договори между националните доставчици на услуги и доставчиците на GPS данни тракерите ще бъдат активирани за нуждите на тол таксуването. Около 50 000 превозни средства над 3,5 тона ще бъдат снабдени с едно от двете устройства. Това съобщи пред БНТ председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски по повод старта на тол системата за камионите и автобусите над 3,5 тона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови