Крила за живот или как хиляди бягат за тези, които не могат

OFFNews 20 април 2018 в 10:52 3385 0

„Крила за живот“ - или какво може всеки от нас да направи, за да помогне за един свят, в който за хората с гръбначни увреждания да има повече надежда.

На 6-май 14:00 часа (местно време, София) на много места по света ще стартират хиляди хора, обединени от инициативата Wings for Life World Run.

Събраните средства благодарение на тази инициатива се инвестират във водещи световни университети и научни звена, за да бъдат намерени начини хората с гръбначни увреждания да заживеят пълноценен живот и тези заболявания да станат лечими. 

Всяка година поради инциденти и катастрофи много хора получават увреждания, които променят живота им и ги лишават от възможности за свободно движение. Всеки от нас би могъл да помогне за бъдеще, където гръбначните заболявания да бъдат лечими и да не са окончателна диагноза.

Ако желаете да се включите и Вие към инициативата „Крила за живот“ имате много възможности да го направите:

- Можете да дарите средства

- Можете да се включите в бягане някъде по света (вижте по-долу кога и как се организира)

- Можете да подарите ваучер на някой Ваш приятел, за да се включи в бягането някъде по света

- Можете да закупите артикул от колекциите на Световните бягания (тук:)

- А също така, ако желаете, можете да създадете и собствен отбор за участие във Wings for Life или да организирате собствена кампания за набиране на средства, която да разпространите във Вашите среди, Вашата фирма, сред Вашите приятели.

Как точно става участието в бягането или технология за участие?

- Най-масовият световен маратон няма финална линия!

- Може да се бяга навсякъде.

- Включването в глобалното събитие е повече от лесно. Всичко, което трябва да направите е да свалите мобилното приложение Wings for Life World Run App (достъпно за Andorid и iOS). С негова помощ можете да бягате самостоятелно, да се присъедините към отбор или да създадете свой собствен, към който да каните приятели, познати или напълно непознати от всички точки на света.

- Бегачите са преследвани от "коли-ловци", които потеглят 30 мин. след началото на състезанието с 15 км/ч и постепенно вдигат скоростта, докато и последният бегач не бъде заловен.

Какво досега е постигнала инициативата „Крила за живот“? 

Над 400 хиляди са бягали за каузата. Над 20 милиона евро досега са събрани. 193 нации са взели участие. Общо изминатата дистанция от участниците е 4 276 640 км.

Wings for Life приема кандидатури за финансиране на проучвания в областта на гръбначните заболявания от целия свят.

Всеки, който планира проучване, което може да бъде от полза за милионите хора по света, засегнати от заболявания на гръбначния стълб, може да кандидатства. Повече информация как става това, можете да намерите тук.

Към момента Wings for Life финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб. Информация за всички тях можете да получите с помощта на картата тук.

Тази карта Ви показва всяко място по света, на което се провеждат проучвания. Можете да прочетете повече и за ръководещия го специалист, както и напредъкът, постигнат до момента.

Бягайте за онези, които не могат!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови