Купуваме хеликоптер линейка с 20 милиона лева от ОПРР

OFFNews 26 ноември 2019 в 14:31 4516 2

Над 108 млн. лева се предвижда да бъдат преразпределени между приоритетните оси на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. след одобрение на решение за промяна в нея. Изменението ще бъде обсъдено на предстоящото 15-то заседание на Комитета за наблюдение на програмата.

Форумът ще се проведе утре в резиденция „Бояна“ в София. Заседанието ще бъде открито от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова. В него ще се включат и представители на Генерална дирекция „Регионална и градска политика“ на Европейската комисия.

Предложението за промяна на ОПРР предвижда близо 25 млн. лв. да бъдат насочени към подобряване на енергийната ефективност на жилищни и обществени сгради в 28-те малки общини и периферни райони. 20 млн. лв. ще бъдат преразпределени към Министерството на здравеопазването за закупуване на медицински хеликоптер и осигуряване на съпътстваща инфраструктура за използването му.

Наскоро стана ясно, че въздушният превозвач "Хели ер", който притежаваше последния хеликоптер линейка в България, го е продал зад граница. Така на практика спасителните операции по въздух в планините станаха невъзможни.

Очаква се други 55 млн. лв. да бъдат пренасочени към ремонт на участъци от републиканската пътна мрежа, а малко над 2 млн. лева - към мерки за подобряване на безопасността на пътната инфраструктура.

Ще бъде обсъдено и предложението за пренасочване на малко над 6 млн. лева за инвестиции в образователна инфраструктура и закупуване на оборудване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

2

senester

26.11 2019 в 16:16

Така ще могат да извозват по-бързо пияни депутатки,задавлили се при плюскане на безплатен купон или навехнали глезен при игра на масата на славни кючеци до зори. За обикновеният гражданин ще остане сметката за хеликоптерите,както винаги

23293

1

Стефан

26.11 2019 в 15:59

Айде сега да гледаме сеира какъв буклук, който не може да натовари и две носилки, или не може да прехвърли Стара планина, или не може да лети в некурортно време ще купят. За пари, които не струва, и без поддръжка.