Квесторите на изпитите след 7. клас и матурите с по 80 лева премия

Удължават с 20 дни платения годишен отпуск за непедагогическия персонал

Александра Маркарян 11 май 2020 в 12:05 3784 1

Премия в размер на 80 лева ще получат квесторите и учителите-консултанти на националното външно оценяване в края на VII клас, на държавните зрелостни изпити и на държавните изпити за придобиване на професионална квалификация, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН). Сумата ще бъде изплатена и на членове на комисия за провеждане на матурите, включително и на непедагогическия персонал, както и на директорите на училищата, в които се провеждат изпитите.

Решението е взето на Отраслов съвет за тристранно сътрудничеството в образованието, където е подписан анекс към Колективния трудов договор в системата. То се отнася за настоящата учебна година при реално изпълнение на задълженията.

Педагогическите специалисти, които провеждат занимания с учениците през летните месеци, след приключване на втория учебен срок, ще могат да отчетат работното си време при осъществена работа поне два астрономически часа на ден, решиха още социалните партньори. 

Поради преустановяване присъствената работа в детските градини и училищата, във връзка с пандемията от COVID-19, е договорено увеличение с 20 дни на допълнителния платен годишен отпуск за непедагогическия персонал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови