Лаборантката, оставила жена вързана за 6 часа в скенер, се размина с мъмрене

OFFNews 22 октомври 2019 в 11:35 4499 3

Лаборантката, която остави жена повече от 6 часа в скенера на болницата в Павликени, ще бъде наказана със забележка и лишаване от допълнително материално стимулиране, съобщи управителят на лечебното заведение д-р Ренета Кръстева пред БНТ.

Досега лаборантката не е имала провинения, което я спасява и от по-тежко наказание. По данни на болницата, няма опасност за здравето на забравената в скенера пациентка.

Пациентката е била освободена от потребителска такса за престоя си в лечебното заведение и е получила извинение от целия екип.

Скенерът в болницата е оборудван и със специален звънец за сигнализация.

Дъщерята на пациентката случайно разбрала, че майка ѝ е изчезнала от болницата. Лекарите също били в недоумение къде би могла да е отишла възрастната жена. И роднини, и лекари подали сигнал в полицията за изчезнал пациент. Започнала акция по издирването й. Няколко часа по-късно

Асенка е била открита вързана за скенера и заключена в залата за изследвания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

3

sawall

22.10 2019 в 14:02

В такива ситуации болницата може да направи каквото реши. Пациентът от своя страна също може да заведе съдебно дело и да поиска обезщетение. Освободена била от такса жената, много "мило", но някак не съответства на преживяното, нито за нея, нито от дъщеря ѝ.

12373

2

Emigirl

22.10 2019 в 12:32

За мен лично това е сериозна грешка и самата жена може да подведе болницата и отговорния персонал под отговорност и особено, ако тези часове имат някакви неблагоприятни последици

12082

1

leomesi

22.10 2019 в 11:53

В милата ни татковина е така - правиш ужасен гаф - мъмрят те. Сбъркаш съвсем леко и те линчуват. Държавата на парадоксите.