Лабораторията, тествала качеството на асфалта край Своге, е собственост на изпълнителя

OFFNews 29 август 2018 в 20:45 14355 3

Снимка БГНЕС

Лабораторията, изследвала качеството на асфалта на пътя край Своге, където стана тежката катастрофа, е част от структурата на "Трейс Груп" - фирмата, правила ремонт на пътя. 

Частната лаборатория, удостоверила качеството на асфалта, е собственост на "Пи Ес Ай" Стара Загора, съобщи bTV, позовавайки се на свои източници. На интернет страницата на фирмата пък се казва, че "Пи Ес Ай" е "водеща компания в структурата на „Трейс Груп Холд".

Председател на Съвета на директорите към онзи момент е бил Галин Михайлов - син на председателя на Надзорния съвет на "Трейс Груп Холд".

Регионалният министър Николай Нанков обяви вчера, че в състава на асфалта има недопустим материал - варовик. С времето варовикът има склонност да се полира, затова не трябва да присъства в състава на асфалта.

Според началника на лабораторията Стоян Карабашев варовикът е неделима част от асфалта. Той допълни, че щом в протокола е записано, че асфалтът е бил качествен, значи наистина е бил. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6000

3

Чушков

18.09 2018 в 17:07

Борисов толкова се е оплел в зависимости от подкупи,че сега не може да се развърже и наказва! Използва Прокуратура,съд и полиция,за да потулва престъпления! Затова е станал предпочитан партньор на престъпния свят!!

11519

2

d0ni

29.08 2018 в 22:28

Няма нужда да харчат пари за разследвания, дела и т.н. До 2-3 години ще стане ясно, че единствено шофьорът има вина. Няма да има наказани държавни служители и няма да има сакнкции за изпълнителите. До следващия път.