Лектори и студенти от СУ организират четене в помощ на болен от рядък вид рак колега

OFFNews 15 май 2019 в 17:18 3010 0

Димитър Михайлов.

Лектори и студенти от Софийския университет организират благотворително четене в помощ на техния колега Димитър Михайлов. 38-годишният докторант е диагностициран в началото на годината с рядък вид рак, който причинява заболяване на костите и тъканите.

В България лечението на тази болест е невъзможно поради липса на лекарства, нужни за провеждането на химиотерапия. В момента Димитър Михайлов се намира в клиника в Австрия, където лекарите успяват да поддържат състоянието му, но за да продължи лечението му са необходими допълнителни средства, с които той и семейството му не разполагат.

В 18:00 часа тази вечер в ректората на Софийския университет в подкрепа на Димитър Михайлов ще четат текстове поети и преводачи, сред които Иван Ланджев, Николай Генов, доц. Добромир Григоров, проф. Амелия Личева, Яница Радева, Веселин Геренов, Андриана Спасова, Теодора Тотева, Поли Муканова, Александър Христов, проф. Владимир Сабоурин, Владимир Левчев, Теодора Цанкова, Николай Бойков, Елена Борисова, Хайри Хамдан, Анна Лазарова, Марин Бодаков, Симона-Алекс Михалева, групата от поетически клуб „Аудитория 148“, Мартин К. Илиев и др.

Участие в събитието чрез Skype връзка от Словения ще вземе и проф. Людмил Димитров.

Сумата, която в момента близки и приятели на Димитър Михайлов събират спешно, е 54 700 евро, необходима както за поддържане на състоянието му, така и за скъпоструващo лечение със стволови клетки.

Средствата се набират по банков път или чрез електронната платформа helpkarma.

Дарителска сметка за лечението на Димитър Михайлов Михайлов в Първа инвестиционна банка:

BG18FINV91502004381806
BIC: FINVBGSF
Титуляр на сметката: Мария Михайлова Димитрова (сестра му)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови