Левски-ЦСКА променя движението, камери ловят лица от 100 метра

OFFNews 25 април 2018 в 08:29 2970 0

Снимка бТВ

Промени в движението в центъра на столицата ще има днес, заради реванша между "Левски" и ЦСКА на националния стадион "Васил Левски" от 18,30 часа. 

МВР обяви, че охраната по време на дербито ще бъде засилена, на стадиона има поставени 4 нови камери. Те излъчват и предават в 4К резолюция – за разлика от инсталираните до момента. С новата система за видеонаблюдение човек може да бъде разпознат от над 100 метра разстояние.

Новите камери обхващат цялата площ на трибуните. Те гарантират да няма да има нито едно „сляпо” място. Причината за по-строгите мери е инцидентът от миналата седмица, по време на дербито между ЦСКА и „Левски”, довело до раняването на двама полицаи. 

До приключването на мача се забраняват престоят и паркирането по алеите около Националния стадион "Васил Левски" при секторите Б, В и Г. Забраната важи също от 12.30 до 20.30 часа днес на моста пред стадиона и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Любен Каравелов" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", съобщи Столична община. 

От 17.00 часа до края на футболната среща само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; както и по бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "Пейо К. Яворов". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови