Lidl и Kаufland даряват 300 000 лева за 8 дихателни апарата

Двете компании за пореден път увериха, че няма нужда от презапасяване с хранителни продукти

OFFNews 21 март 2020 в 15:48 3351 0

Лидл България и Kаufland България даряват 300 000 лева за закупуването на 8 дихателни апарата, които ще бъдат предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването, съобщиха от двете вериги. 

Компаниите, които са част от германската група Schwarz, обединяват усилия в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. 

Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв. Останалата част от сумата ще бъде дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, в която се набират средства с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

Решението дарението да бъде насочено към Министерството на здравеопазването е взето след консултация с председателя на Националния оперативен щаб в лицето на генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски, като разпределението на респираторите по места и болници ще се извърши след изрична препоръка на Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

„Изразяваме надежда дарението да допринесе за справяне с огромното предизвикателство, пред което е изправено цялото ни общество“, заявиха в съвместно изявление управителите на Лидл България Милена Драгийска и на Kaufland България - Иван Чернев. Те благодариха на всички медицински специалисти, които са на първа линия в борбата с коронавируса, както и на всички институции, ангажирани с ограничаването на неговото разпространение. „Благодарим от сърце и на нашите служители, които в ситуацията на извънредно положение в България работят неуморно за това хората в страната да имат достъп до храна и стоки от първа необходимост“, се казва в изявлението.

От Лидл България и Kaufland България призоваха клиентите да следват препоръките на здравните власти. Двете компании за пореден път увериха, че няма нужда от презапасяване с хранителни продукти, защото разполагат с достатъчно наличности. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови