Литургиите от 'Св. Александър Невски' на живо във Facebook

Все още няма нова разпоредба от Светия Синод във връзка с нарастване случаите на коронавирус у нас

OFFNews 14 март 2020 в 19:15 2828 0

Снимка Българска православна църква

Отслужването на светите литургии в "Св. Александър Невски" ще се излъчва на живо на страницата на Светия Синод във Facebook.

Съобщението е публикувано на страницата на Българска Патриаршия и гласи:

"Съобщаваме ви, че във връзка с епидемиологичната обстановка в страната може да следите на живо Божествените литургии от Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски", които ще бъдат излъчвани на официалната страница на Св. Синод във Facebook - https://bit.ly/33i5xYT 

Излъчването на богослуженията ще започва в 9:30 часа.

Освен от Патриаршеската катедрала, пряко излъчване на св. Литургия може да бъде проследено от 8:00 часа по Пловдивската православна телевизия и от 9:00 часа по БНТ2."

Миналата седмица бе разпространено разпореждане от Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, според което храмове няма да бъдат затваряни и богослуженията ще продължат да бъдат отслужвани. 

"Няма нужда да се опасяваме, когато ходим на богослужение. Там никога зарази няма да се предават. Сега, ако на някой човек вярата му е слаба, това е друго нещо", коментира пред БНР Ловчанският митрополит Гавриил. 

Публикуваното съобщение е индиректен апел към миряните да не посещават службите. Липсва каквото и да е друго разпореждане за останалите храмове, в контекста на увеличаващите се случаи на заразени от коронавирус у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови