МО е невинно. Няма теч на информация за паниката за отнемането на ромски деца

OFFNews
11 октомври 2019 в 12:07 | 885 |1

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов обяви, че извършената проверка сред служителите от пресцентъра на МО е показала липсата на виновник за паниката сред ромското население на Сливен, Ямбол и Карнобат за отнемане на деца от учебните стаи.

"Установих, че в Министерството на отбраната няма служител или служители, които да са съпричастни към призивите за извеждане на деца от училища и детски градини в Сливенско или в други части на страната.

Главният прокурор и ДАНС също потвърдиха, че няма данни служител или служители на МО да са замесени в създаването на паника и страх за отнемането на деца", пише Каракачанов.

Преди няколко дни ромите от трите града изведоха децата си от училищата за минути и съобщиха, че са получили данни от интернет за готвената акция. По-късно просветният министър Красимир Вълчев уточни, че емисари са обикаляли и в ромския квартал в София "Факултета" да всяват смут сред населението с "новината", че ще бъдат отнети децата им от учебните стаи, но опитът им се оказал несполучлив.

Препоръчани материали
kokoten

Рейтинг : 1051

11.10 2019 в 12:52 1
+ 0
- 0
...кога ли ще да е виновно МО...Тоз тумбак се извъди голям пълководец...направо комита...