МОН със стратегия за възпитанието на децата в детската градина и в училище

OFFNews 19 ноември 2018 в 13:02 7457 1

Снимка БГНЕС, архив

Красимир Вълчев

Стратегия за възпитателната работа в училище е разработило Министерството на образованието и науката, съобщи ресорният министър Красимир Вълчев и уточни, че целта ѝ е да се откроят ценностите, в които искаме да възпитаме децата си.

Сега училищата и детските градини осъществяват възпитателна дейност, но параметърът ѝ не е дефиниран. Това се прави с проекта, в който се залага децата да се възпитават в толерантност, уважение, нравствени и патриотични ценности.

"Искаме с този проект на стратегията да провокираме разговор в какви ценности искаме да възпитаваме децата си, както и какви са инструментите, с които осъществяваме тази възпитателна работа", обясни министър Вълчев, цитиран от БТА. 

В стратегията са заложени също трудовото възпитание, възпитанието в дисциплина и отговорност, дори и естетическото възпитание.

"Част от въпросите в стратегията са за границите и възможностите на образователните институции за възпитанието на децата. Докъде стигат границите на родителите. Ние търсим това ползотворно взаимодействие в името на детето", обясни Вълчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови