МВР: Обработваме колите за 30 секунди, но въпреки това колоните за Гърция са километрични

OFFNews 30 юни 2019 в 14:07 4097 0

Снимка Wikimedia

ГКПП "Кулата".

Напливът на българи към Гърция все още е засилен, като опашката от коли, чакащи да минат ГКПП "Кулата" е около 2-3 километра, предава БНР.

Пътуващите за Гърция да преминават през останалите гранични пунктове - Илинден, Златоград, Ивайловград, Капитан Петко Войвода“, препоръчват от МВР.

Оттам посочват, че служителите на граничните пунктове си вършат работата съвестно:

„Обработката на един автомобил отнема не повече от 30 секунди. Бави това, че не винаги хората са си приготвили на едно място необходимите документи за преминаването през граничния пункт. Апелирам към тези, които пътуват с децата си, само единият родител, да си носят копие на въпросните декларации, защото само за изтеклото денонощие 436 лица, пътуващи със своите деца не са носили такова копие и се е налагало ние да правим копия“, коментира главен комисар Светлан Кичиков.

„Една румънска кола се обработва за не повече от 20-25 секунди. Говорим там, където няма деца, ако има деца отива до 40 секунди, 50 секунди максимум“, допълва той, цитиран от БНР.

Само в петък са преминали 6500 автомобила и са направени копия на 500 декларации за деца. От МВР уточняват, че това забавя процеса и е хубаво освен оригинал пътуващите да носят и копие, за да не се налага полицаите да губят време в копирането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови