МВР на крак заради студентския празник

OFFNews 08 декември 2017 в 07:23 2601 1

МВР на крак заради студентския празник

МВР започва засилен контрол в навечерието на студентския празник.

Ще се провеждат съвместни проверки в зимните курорти на ски патрули и полицейски служители, които да следят как се спазва общественият ред. Заради празника градският транспорт в София ще работи цяла нощ. 

На Витоша ще бъде съсредоточена повече високопроходима техника, за да се осигури безопасно и по-бързо придвижване. 

Районът на югозападна България е традиционно най-предпочитаният за отбелязване на студентския празник. Във връзка с това от Пътна полиция предприемат нужните мерки за обезопасяване на движението, което се очаква да е натоварено, а от Агенцията по безопасност на храните правят проверки по ресторанти и хотели за качеството на предлаганите храни, съобщава БНТ.

Според статистиката над 243 000 са студентите тази година у нас в различните форми на обучение.

За всички, които тръгват на път днес, от АПИ предупреждават, че до 17 ч. движението за Варна по АМ „Хемус" между 30-ти и

34-ти км, в района на тунел „Витиня", ще се осъществява в изпреварващата лента.

От вътрешното министерство публикуваха серия от препоръки за безопасно преминаване на празника. Освен, че ще бъдат мобилизирани допълнителни екипи, от МВР предупреждават да не се шофира след употреба на алкохол или наркотични вещества: 

Ако ще празнуваш в населеното място, в което живееш или учиш, отиди в заведението без своя автомобил. Наеми такси или помоли някой близък да те закара и да те върне от купона.

До хижата или хотела нека шофира най-опитният!

Ако празникът ще е в друго населено място, прецени опита си като шофьор при зимни условия. Отчети факта, че управлението на чужд автомобил, с чиито особености не си свикнал, е рисково. Помни, че през зимата има мъгли, заскрежавания, валежи, поледици и често поднася и други неприятни изненади.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови