МВР проверява нов случай на пътници, влезли без проверка у нас

OFFNews 02 април 2018 в 21:57 5996 2

МВР проверява сигнал за нов случай на влезли у нас пътници без проверка. 

За случая съобщи на страницата си във Фейсбук един от пътниците - Георг Тупарев. По думите му става въпрос за полет от Амстердам, като около десет пътници са минали без проверка, тъй като не е имало нито един граничен служител.

От обясненията му става ясно, че граничарите не са били на местата си, защото според таблото самолетът все още не бил кацнал.

27.03.2018, София, летище, терминал 2 - пристигам със закъснял полет на Бай Ганьо Ер от Амстердам.
Пред мен има около десетина пътника. Влизаме в залата за проверка на документи. Няма нито един граничен служител. Първите няколко пътника минават без проверка. Идва запъхтян полицай. Точно когато си давам паспорта, идва втори и му се извинява, че не са били обявили полета за кацнал. Информационното табло уверено твърди, че аз още летя. Всъщност се мотая като муха без глава и се чудя на коя лента ще се появи още летящият ми куфар. Идва на лента №4 от Прага. Като съвестен и леко глуповат гражданин на излизане почуквам плахо на вратата на митничарите да ги информирам за "инцидента". Вратата заключена. Митничари няма.

Поемам към мръсното такси, молейки се България никога да не става част от Шенген. Изпитвам колективен национален срам.

Това става точно седмица след скандала с полета от Париж, обяснява Георг Тупарев.

„Досега ми докладваха, че всичко това не е съвсем вярно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от социалните мрежи. Нямало ги там, дошли накрая, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го проверяваме, това мога да ви отговоря в момента. Хората се притесняват винаги, нещата им се виждат едни, а те се оказват други, но го проверяваме сигнала”, коментира вътрешният министър Валентин Радев, цитиран от Нова телевизия.

13 души от Гранична полиция бяха отстранени, докато срещу тях се извършват проверки, след като се оказа, че почти цял самолет пътници от Париж не са минали проверка на летището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11058

1

piton

03.04 2018 в 07:47

Случаят е ясен! Граничарите и митничарите гледат таблото и са на местата си, когато таблото покаже, че самолетът е кацнал. Иначе пушат, тоалетна или ядат.

Не знам как биха заловили наркотици или терористи, ако не е написано на таблото на летището. Мисля, че трябва да се напише на таблото за уволнение на министър и правителството.