Мач, Урбатон Фест и КвАРТал променят движението в центъра на София

OFFNews 20 юни 2020 в 08:30 3459 0

Мачът между ЦСКА и Левски, първият уличен фестивал Урбатон Фест и инициатива на "КвАРТал" променят движението в центъра на столицата днес. 

На Urbathon Fest, който ще се проведе днес и утре на ул. „Искър“ №1, зад Централната баня, главният архитект на София Здравко Здравков и независимият общински съветник от Спаси София ще представят два проекта за превръщане на паркинка пред НАГ в красив площад.

За целта до 22.00 часа утре се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркинга пред НАГ и на ул. „Искър“ по протежението му.  Забранява се и влизането на пътни превозни средства по ул. „Сердика“ в този участък. 

Две музикални сцени ще привличат зрители на малката ул. „Триадица“ в центъра на София. От 15 до 22 ч. уличката ще бъде освободена от коли. Организацията на движението за инициативата за обособяване на културен квартал в София „КвАРТал“ предвижда до  22 часа да се забрани престоят и паркирането на пътни превозни средства на ул. „Триадица“ между ул. „Веслец“ и ул. „Сердика“. От 16.00 до 22.00 часа на 20.06.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул.„Триадица“ между ул.„Веслец“ и ул.„Сердика“.

Заради футболната среща на Национален стадион „Васил Левски” от 13.00 до 18.30 часа се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието на моста пред стадиона и на ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, съобщи Столична община. 

От 15.30 часа до приключване на футболната среща, само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР, ще се забрани влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”; бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между пл. „Орлов мост” и бул. „Черни връх” и бул. „Драган Цанков” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Пейо К. Яворов”. 

От 08:00 до 20:00 часа през почивните дни, официалните празници и обявените от Министерски съвет за неприсъствени дни от днес до 1 ноември се разрешава престоят и паркирането на пътни превозни средства в крайна дясна лента на бул. „Драган Цанков” между ул. „Никола Мирчев” и бул. „Пейо К. Яворов”, посока Център, извън зоните за престрояване и спирките на масовия градски транспорт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови