Мая Манолова: 418 язовира са цъкащи бомби

OFFNews 17 януари 2020 в 09:44 1789 2

418 аварийни язовири е следвало да бъдат ремонтирани. За целта се отделят 500 млн. лева, те се плащат в държавно дружество и една година и половина по-късно няма никаква информация за това колко от тези пари са похарчени и колко ремонта са направени. Това са цъкащи бомби.

Това заяви Мая Манолова, лидер на гражданската платформа "Изправисе. БГ", пред bTV

Тя припомни, че от 45 ВиК дружества 25 са държавни, което означава, че ако държавата е искала и иска да направи интервенция, може и има всички възможности за това.

Мая Манолова настоя първо да се даде отчет за онези 500 млн. лева, които са отделени миналата година за ремонт на язовири в аварийно състояние и едва след това да се прави сметка за формирането на холдинг, който да управлява ВиК сектора в страната.

Според Манолова създаването на холдинг е мегасхема за източване на пари, с която се надгражда до сега съществуващата.

Заради водната криза правителството взе решение вчера да се слеят всички ВиК дружества в едно държавно с капитал 1 млрд. лева. 

Ще напълнят ли тези 1 млрд. лева язовир "Студена", пита Мая Манолова.

Централизирането на средствата очевидно ще се централизират и рушветите. Подобен е случаят с централизацията с БЕХ и БДЖ - черна яма, в която потъват още и още пари, коментира тя.

Холдинговият маниер на управление от 90-те години е доказано лош и в него никой не желае да носи отговорност, добави Манолова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

2

kokoten

17.01 2020 в 11:23

Тъпунгери,трябва ли ММ да дойде и да ви каже,че Мутрата и компания ни краде като за последно....Мутрягите вече не се и крият,правят всичко за да могат да откраднат повече...а ТОЙ целия в бяло ни ял лука,ни го мирисъл,а около него само лайна,лайна,лайна,а ТОЙ целия в бяло.....

13874

1

emanuilis

17.01 2020 в 10:33

#МаяМа, специалист по всичкология и нищоправене. Помним.