Майка на 2-годишно момченце се нуждае спешно от помощ в борбата с рака

OFFNews 26 август 2018 в 09:57 8628 0

Майка на 2-годишно момченце се нуждае спешно от помощ в борбата с рака. 

Теменужка Хаджиева получава тежката диагноза - медиастинален лимфом, преди 6 месеца, малко преди да навърши 40 години. 

Веднага започва лечение в България. Теменужка преминава 4 курса химиотерапия R-CHOP, от които лимфомът намалява, но не достатъчно, затова лекарите решават да сменят терапията.

Следва 1 курс DHAP (много агресивна химиотерапия), но жената е понася много тежко, с много странични ефекти. Развива неутропения. 

След всичко това обаче изследванията показват, че лимфомът не само не се е повлиял от терапията, но е нараснал значително, а силната химиотерапия е изтощила много организма ѝ.

Назначената още по-агресивна химиотерапия, с неясна прогноза от лечението, я кара да търси помощ на други места. 

В болница Anadolu в Турция ѝ дават шанс за пълно оздравяване. 

За целта тя трябва да премине химиотерапия MACOP-B, след което трябва да се направи автоложна трансплантация на стволови клетки. Първият етап от лечението е финансиран с помощта на роднини, но сумата за трансплантацията на стволови кле оказва непосилна за семейството.

Офертата на болницата е от 37 000 до 50 000 долара, в зависимост от това как ще се развие лечението.

"Моля Ви, добри и благородни хора, помогнете ми да съберем необходимите средства. Всеки лев е от значение! Искам да живея и да се радвам на прекрасното ми детенце, с тази мисъл заспивам вечер и се будя всяка сутрин! Мечтая да оздравея, за да го гледам как расте, да го науча да е добър и благороден човек, да сме заедно и да се радваме на живота", пише Теменужка.

Повече информация, както и снимки на документите за лечението на Теменужка Хаджиева, можете да намерите в страницата "Да помогнем на Теменужка в борбата с рака" във Фейсбук. 

Всеки, който иска да помогне на жената да оздравее, може да направи това чрез сайта на helpkarma.com, в който има създадена кампания. Бутон към сайта има и на страницата във Фейсбук. 

Желаещите да помогнат могат да направят това и чрез дарителска сметка: 

IBAN: BG79 UNCR 7000 1523 3599 80

BIC: UNCRBGSF

Уникредит Булбанк

Теменужка Димитрова Хаджиева

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови