Майка на 3-годишни близнаци в ареста след съмнение за домашно насилие

OFFNews 20 февруари 2018 в 15:46 4759 1

Районна прокуратура-Пловдив е задържала за 24 часа 38-годишна майка на близнаци. Тригодишните братче и сестричка са приети в болница с множество наранявания по тялото, като състоянието на едно от децата е много тежко.

„Момченцето е с тежък кръвоизлив в мозъка и с опасност за живота. Беше му направена хирургична интервенция”, обяси старши комисар Атанас Илков, директор на ОД на МВР – Пловдив пред Нова тв.

Илков посочи още, че най-вероятно майката не е полагала необходимите грижи за двете деца. Съмненията са, че децата може да са и жертви на домашно насилие.

Жената, от своя страна, твърди, че момченцето се е намирало в детското креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент от стената. 

Според лекарите близнаците са силно недохранени и тежат колкото няколкомесечни бебета. 

След инцидента жената е задържана за 24 часa. В хода на разследването станало ясно, че тя отглежда сама двете си деца, а бащата се намира в чужбина, където работи. По време на задържането майката е била в нетрезво състояние

От прокуратурата съобщават, че e извършен оглед на местопроизшествие и в момента се разпитват свидетели по делото. Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи вида и механизма на причиняване на телесните повреди, извършва се и повторен оглед на местопроизшествие.

Районна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебното производство за престъпление за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи, без надзор и с това е създал опасност за неговото физическо развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови