Майка на бит от полицаи на протеста: Гаврили са се с децата, стъпвали са върху тях, правили са селфи, снимали са разголено момиче

OFFNews 13 юли 2020 в 08:55 31803 15

Снимка Кадър: btvnovinite.bg

Опитах се да погледам клиповете, не издържах. Моят син дори не помни, че е бил на протеста. Но другото момче си спомня много добре какво се е случвало под колоните.

Всички видяхме как те (полицаите) влачат невинни хора, пребиват ги, но това не е най-лошото. Знаете ли кое е най-лошото? Те са се гаврили с тези деца. Зад колоните, под Министерски съвет те са стъпвали върху тези деца с лица към земята. Правили са си селфи. 

Имало е едно момиче с потниче, чиято презрамка е била разместена, разголила гърдата му. Те са го снимали. Те са го галили по главата.

Можете ли да си представите? Аз още не мога да го преглътна. И това са хора на реда! Аз съм в шок, тотален шок.

Шест човека да скачат върху него, да го блъскат!

Това разказва тази сутрин майката на 29-годишния Димитър Педев. Той е един от битите от полицаи в края на протеста в късните часове на 10 юли.

Юлия Педева преживява две безсънни денонощия, в които не знае какво се е случило с момчето ѝ и го търси. Той не отговаря на обажданията, от един момент нататък телефонът му е изключен. Никой не ѝ казва, че е в "Пирогов". Разбира от новините, че там са настанени двама бити от униформени, а единият е 29-годишен. В полунощ в събота срещу неделя се обажда и пита дали името му е Димитър Педев. Питат за ЕГН-то ѝ. Потвърждават: "Да, имаме пациент с такова име". 

"Никой не ме потърси. Никой не се свърза с никой от близките му. Повдигнато е обвинение. Назначен е служебен адвокат. Днес в 9 ч се гледа това дело. Той няма никаква възможност дори да се защити. Съвсем случайно го откривам в "Пирогов". Нали разбирате шока, който съм изживяла?"

По телефона от "Пирогов" не казват нищо повече: информация по телефона за състоянието на пациент не дават.

В този момент Юлия не е в София. Събужда приятели и те шофират през нощта. В 2 след полунощ вече са в болницата. Отново не получава информация. Моли настоятелно и ѝ казват: "Да, стабилен е. Контактен е".

С тази мисъл изкарва до неделя сутринта, когато вижда сина си. 

"Състоянието, в което го видях, е непоносимо за една майка. След сътресение на мозъка. Има огромен хематом на лявото си око. По ръцете, краката...

За мой ужас на сина ми е повдигнато обвинение.

Окован е в белезници на леглото. Пазят го двама полицаи като най-големия престъпник", казва майката.

Занесла му чисти дрехи, за да се преоблече. Полицаите влезли с него и в тоалетната.

"Синът ми няма никакви провинения. Работи в медия. Млад, интелигентен човек. Всеки пита: "Как е възможно? За Митко ли говорим? Това слънчево момче, което не е способно на никаква агресия?!"

Разбира се, че ще търся правата си, каквото и да се случи - уверено казва майката в края на разказа си. - Това е нарушаване на човешките права!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3000

15

Tsvetlin Marinov

15.07 2020 в 11:58

Земята е разпределена между 200 въоръжени групировки, построили 200 ферми за данъци. Тази конфигурация не е доброволна, а се поддържа с насилие, както се вижда.

3900

14

минувач

15.07 2020 в 05:56

Нямам симпатии към полицаите но ако някой ме псува най-вулгарно със сигурност няма да го черпя с цигара.
И да не забравяме че "детето" е на 29 години...

4016

13

Georgi Chobanov

13.07 2020 в 21:37

Не сте си възпитали детето,госпожо.Не помни,разбира се.Защото така му отърва.

3910

12

Georgi Gracata

13.07 2020 в 16:59

Борисов защо се правиш на нечул,невидял нали си господ- бог май така ти отърва?

12182

11

sawall

13.07 2020 в 16:14

Родната полиция пази. Кого пази?

3000

10

The Lawyer

13.07 2020 в 14:18

Режимът в своята безродност, отхвърлил котегорично род и родина, логично остави в този варварски акт своя уродлив отпечатък. Това е моделът на Орките, чиято генна основа трябва да бъде търсен в безпросветието, тяхната запазена марка. Проблемът тук е , че Орките овладяха първо съдебната система и на нейното подчиняване успяха да надградят един непознат до този момент от човешката история държавен организъм от мафиотски тип. Наша е отговорността за това, че допуснахме това да се случи. Наша е отговорността това повече да не се случва. И дано майката на момчето намери сили да прости на всички нас за нашето мълчание.

6109

9

Azarael

13.07 2020 в 12:18

В системата на МВР днес постъпват предимно нискообразовани хора, с престъпни наклоности,
мързеливци и некадърници без възпитание и морал !
Там след премахването на министъра им /бивш шофьор на
Маджо/ трябва да има съществени реформи и съкращения !
Техният апарат наброява близо 70 000 души !!!
Тази численост върху глава от населението, я няма никъде
по света !
Кой ще храни тази некадърна пасмарщина . . .

13214

8

XR4

13.07 2020 в 10:36

За последните 30год в системата на МВР не се е променило абсолютно нищо, напроти-деградира.МВР беше и продължава да е "биещото сърци на Партията".Милиционерите така и не успяха да станат полицаи-напротив, трансформираха се в откровенна ОПГ(само ще спомена арестите в БОП-а).В този си вид е по-добре изобщо да не съществуват!!!

6239

7

Izoblechitel

13.07 2020 в 09:56

Хора, разберете - това не са норални полицаи!

Това са башибузуци на Пеевски.

Затова ще ги крият до дупка.

2800

6

zpe

13.07 2020 в 09:47

Спомняте ли си като бяха масовите съкращавания? Спомняте ли си когато в София висяхме на двучасова опашка дни наред за свидетелства за съдимост?

Спомняте ли си 20-годишния лумпен психопат от МВР-гавазите на входа и как се отнасяше с хората?? Каква кариера мислите че ще има, след като вече са го наместили на топло и удобно в съда!?!?

В МВР ТРЯБВА ДА СЕ ИЗВЪРШИ ДЪЛБОКА ЧИСТКА! ВСИЧКИ НА НЕЗАВИСИМ ВЪНШЕН ПСИХОТЕСТ - И НОВИ ФИЗИЧЕСКИ ИЗПИТИ!!! - И ВСЕКИ КОЙТО ИМА И НАЙ-МАЛКИ ПРИЗНАЦИ НА НАСИЛНИК ВЪН!!!!!!!