Майката на обвинения за убийството на съпругата си във Варна: Кремена беше адекватна, когато тръгнахме

OFFNews 05 март 2019 в 21:50 8404 0

Снимка bTV

Майката на Борислав Николов от Варна, обвинен, че е пребил до смърт съпругата си, заяви, че когато двамата със сина ѝ тръгнали от апартамента, жената била адекватна и дори блъснала вратата след тях. 

От прокуратурата съобщиха, че престъплението е извършено на 24 февруари. Двойката сключила брак преди няколко години, но имали семейни проблеми и били в развод. Във фаталната вечер между тях избухнал пореден скандал. След като оставил съпругата си в безпомощно състояние, Борислав позвънил на майка си и я повикал да дойде, за да му помогне да изнесе багажа си. След това майка и син напуснали жилището, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

Николов беше арестуван, а Апелативният съд потвърди наложената му мярка "задържане под стража".

Майката на Борислав твърди, че е отишла в квартирата на сина си и неговата съпруга около час след скандала между двамата, за да му помогне да си изнесе вещите.

"Кремена беше абсолютно адекватна. Заклевам ви се в най-святото – в сина си. Защото казаха, че едва ли не аз съм я прескочила и съм излязла", заяви пред bTV майката на Борислав Силва Ангелова.

Тя разказва, че в жилището видяла обърната масата за хранене и два стола, а Кремена имала само малка рана на горната устна.

"Но това не значи, че е в безпомощност. След като разговаря с мен, ние тръгнахме, тя така блъсна външната врата, защото е метална, ние бяхме в асансьора, и се заключи", казва Силва.

Тя твърди още, че след като с Борислав пристигнали в дома ѝ, той провел няколко разговора по телефона със съпругата си. 

"И той казва Кремена, ще се видим с теб във вторник на делото. Това бяха последните… и аз го чух това", казва тя. 

Адвокатът на Борислав пък посочва, че има вероятност апартамента, в който е открито тялото на Кремена, да не е местопрестъплението, а тя е могла да излезе някъде. 

Майката на Борислав е категорична, че двамата не са се карали пред нея, а за развода им тя разбрала едва десетина дни преди смъртта на Кремена. 

Заключението на съдебната експертиза е, че жената е починала от масивен кръвоизлив в мозъка след множество удари в главата. Според прокуратурата тезата на защитата, че може сама да е излязла, е несъстоятелна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови