Майките не приемат извинението на Валери Симеонов, продължават с протестите

OFFNews 24 октомври 2018 в 13:11 6143 0

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Майките на деца с увреждания не приемат извинението на Валери Симеонов, че ги нарече "кресливи жени", които спекулират с "уж болни деца".

"На проведения коалиционен съвет при министър-председателя беше обсъден въпросът, свързан с медийната кампания по повод мое изявление и ежедневните протести пред МС. В тази връзка поднасям своите извинения на всички, които са били засегнали или са се почувствали обидени от моето изказване в телевизионно интервю", заяви по-рано днес вицепремиерът.

Майките са категорични, че остават на площад "Независимост" до оставката на Валери Симеонов. Ето какво написаха организаторите на протеста във фейсбук:

Валери Симеонов! Какво е това???

Извинение за извинението за обяснението за "УЖ болните" и онези "С ПОВЕДЕНИЕ НА ЯВНО НЕНОРМАЛНИ" не сме ти искали!!!

Как да очакваме да останеш на поста и да прокарваш политики в социалната сфера, здравеопазването, децата, демографията след демонстрацията на явно незачитане на достойнството на хората с увреждания и при демонстрираната нескрита омраза!!!

Извинение от немай къде да се запушат устите на кресливите- НЕ СТАВАШ ЗА ТОЗИ ПОСТ!

ОСТАВКА! ОСТАВКА! ОСТАВКА!

Оставката е достойна стъпка, която се очаква от един достоен човек, случаят явно не е такъв!!
Днес, 24.10.2018, 17,30 пред Министерски съвет!

Днешният протест пред Министерския съвет ще бъде трети поред. Във вторник около 200 души поискаха вицепремиерът да напусне поста си.

Думите на Валери Симеонов, че тези деца са очевидно болни, защото били видимо деформирани и малоумни, вече са предпоставка за съдебно дело - за език на омразата, обяви една от майките от трибуната.

В понеделник с виковете "Оставка" протестиращите блокираха платната на бул. "Княз Александър Дондуков". Организаторите на протеста заявиха, че ако Валери Симеонов не подаде оставка, следват граждански безредици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови