Майките продължават с протеста до оставката на Валери Симеонов

OFFNews 23 октомври 2018 в 10:19 3071 0

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Протестът на майките на деца с увреждания продължава и днес. Протестиращите са категорични, че ще останат на площад "Независимост" до оставката на Валери Симеонов.

Поводът за недоволството им са думите на вицепремиера, че майките са "кресливи" и спекулират с "уж" болните си деца.

"Тези изказвания са антибългарски, отправени към целия български народ, а не само към нас", обяви една от участничките в протеста.

В понеделник на обяд стотици възмутени излязоха пред Министерския съвет, за да поискат оставката на Симеонов. Те носеха плакати "Срам ме е от вас" и развяха черни знамена - символ на протеста на майките на деца с увреждания.

Протестиращите блокираха движението на бул. "Дондуков". Блокада имаше и по-късно вечерта.

След думите на Валери Симеонов премиерът Бойко Борисов се извини от името на правителството, но заяви, че не може да го уволни, защото ще наруши коалиционното споразумение с "Обединени патриоти" и така може да се стигне до падане на правителството.

"Такъв език е недопустим и се разграничавам от него. Крайно време е всеки да си мери думите. Това касае както опозицията, така и хората в управляващата коалиция", обяви министър-председателят.

Вицепремиерът Красимир Каракачанов каза, че е изпратил покана за коалиционен съвет на колегите си в "Обединените патриоти" - Валери Симеонов (лидер на НФСБ) и Волен Сидеров (лидер на Атака).

Поканата е по повод решението на "Атака" да снеме доверието си от вицепремиера Симеонов и да поиска оставката му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!