Манолова: Топлофикация да плаща тока, ако спре парното

OFFNews 07 декември 2017 в 08:52 3586 0

Хората в Перник могат да претендират за неустойки за дните без парно, включително и обезщетение за парите, които са платили за друго отопление. 

Това коментира омбудсманът Мая Манолова по повод поредния случай в Перник, при който клиентите на топлофикационното дружество от дни стоят без парно. Хората с парно са ходещи роби на топлофикациите, заяви още Манолова по Нова тв. 

Топлофикация трябва да бъде дисциплинирана и да дава информация как харчи парите на столичани. Това дружество е 100% собственост на гражданите на София, каза Манолова по повод спечеленото вчера дело срещу софийското парно.

Тя коментира и мораториумa върху новите лекарства като абсурден. Предупредих всеки народен представител и ще пусна жалба до Конституционния съд, има пряко нарушение на конституцията. Гражданите имат право на безплатна помощ и обслужване. Да вземеш надеждата на болния и да я обърнеш в числа е нечовешко и засяга гражданските права, заяви още Манолова по повод наложените ограничения в бюджета за здраве за догодина. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови