Мъж едва не измръзна на Витоша, не го пуснали в заслона, защото наемателите празнували в тесен кръг

OFFNews 03 януари 2019 в 22:00 10905 1

Мъж едва не измръзна на Витоша в новогодишната нощ, след като не го пуснали в заслона на Черни връх, защото там наемателите празнували в тесен семеен кръг. 

Кирил Радев тичал от София до Черни връх, за да посрещне 2019 г. заедно с приятелите си, които тръгнали от хижа Алеко.

Кирил ги изпреварил. Той бил по къси панталони, защото тренирал телесно закаляване, и се надявал, че ще се стопли в заслона на Черни връх.

Приятелите достигнали върха минути преди новата година. Хората вътре обаче се държали враждебно и отказали да ги пуснат вътре.

От компанията започнали да удрят по вратата, но отвътре им отговорили "Нормалните хора си седят в София", разказва публицистът Димитър Кенаров, който е част от групата, пред bTV.

Заради дългия преход пеша, леката екипировка и ниските температури Кирил губи телесна температура, затова приятелите му не се отказват и продължават с опитите да влязат в хижата.

„Почнах да хвърлям снежни топки по прозорците, за да привлека вниманието им. Продължихме да удряме по вратата. Излезе една жена, която каза: „Тук няма никой”. И аз казвам: „Как няма никой, нали сте тук?”. И тя ми обясни – така и така, тук празнуваме в тесен семеен кръг и представете си, че няма никой. В крайна сметка вратата беше затворена пред носа си”, разказва Димитър.

Тогава приятелите решават да звъннат на спасителните служби за помощ. Оттам се обаждат в заслона, за да пуснат измръзналия мъж и изпращат спасителен екип.

„Тежки условия – -10 градуса, гъста мъгла, вятър, и успяват да стигнат, където е бедстващият и да му окажат лекарска помощ. Хипотермия имаше, слава Богу не в тежка фаза, и ниско ниво на кръвна захар. Екипировката беше крайно недостатъчна, екипировка, с която да ходиш на фитнес”, обяснява директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

От компанията обясняват, че са уведомили хората в хижата за посещението си, но оттам им казали, че не могат да посрещнат новата година. 

От Чайна „Черни връх” са категорични, че вината не е у тях, тъй като са предупредили, че няма да работят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

04.01 2019 в 12:44

Като са ги предупредили, защо са тръгнали към чайната?
От чайната е трябвало да пуснат премръзналия, но другите не.
Получава се така, че скандалът е предизвикан умишлено с цел да привлече вниманието и да създаде работа в новогодишната нощ на спасителната служба.
Не ми се струва коректно.