Мъж почина пред столична болница, никой не опитал да му помогне

OFFNews 24 април 2019 в 21:12 5487 4

Мъж почина пред столичната Пета МБАЛ, минути след като бил изписан. Никой от болницата не е опитал да помогне на мъжа.

"Човекът излезе подпрян на племенника си, но колабира и не можа да стане”, разказа пред Нова телевизия Пламен Стойков, който е приятел на племенника на починалия мъж. 

Стойков разказва, че отишъл на регистратурата, за да помоли за помощ, но оттам започнали да го разпитват от коя хирургия е колабиралият мъж. 

"Аз им казах, че не ме интересува, да изкарат някой, защото човекът лежи на земята, чакахме, чакахме по едно време излезе една дама и започна да го пита за социалния му статус и за това, дали е женен, осигурен”, допълва той.

Близките на починалия се обаждат и на тел. 112, но линейката идва едва след половин час, когато вече е късно.

Според директора медиците в болницата не са разбрали, че има човек в безпомощно състояние пред лечебното заведение. 

„В момента тече проверка между колегите, дали са били информирани и ако са, защо не са реагирали. Ще разчитам на всичките техни мнения - и на регистратура, и на персонала”, обяснява директорът Борил Петров.

Починалият мъж е на 71 години, имал е множество заболявания. Той се е лекувал в болницата от февруари. Все още не е ясна причината за смъртта му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12554

4

oja

25.04 2019 в 11:26

Интересни мисли витаещи в болницата по това време:
"Има толкова много други лекари защо аз?"
" Това не е по моята специалност "
" Ще се скарам с колега, ако открия нещо, което той е порпуснал. Необходимо ли ми е? Да си го лекува той."
" Лекуващия му е тук той, да си го поеме."
" Имам си мой спешен случай."
" Стигат ми неприятностите със завеждащия за непредвидени разходи по случаи."

23293

3

Стефан

25.04 2019 в 00:48

Доколкото знам нещо за болниците, просто всички са се държали неадекватно. Роднините са тичали по коридорите с безсмислени приказки, и са дърпали за пешовете кого да е. И във всеки случай - персонал, който не може да помогне с нищо, понеже не това му е работата. Ако изобщо са се обръщали към персонала, а не към случайни лица.
Не че нисшият и средният персонал са стока, де.

12130

2

borisboris

24.04 2019 в 23:00

Кофти някакси се е получило. Не можа ли този човек да се спомине някъде вкъщи, на полето, някъде скрито. Са кво ше си кажат хората, че лекарите в БГ са тотално оскотели некадърни администратори дето са им през к..а всички пациенти без пари на ръка. Може ли такива работи значи...

13510

1

Mayya

24.04 2019 в 21:48

Причината е ясна, свършила му е клиничната пътека и са го изписали да си почине вкъщи. Утвърдена пракпика. Разбира се, ще излезе, че въпросните медици, докато са разпитвали дали е осигурен,(това е най-важното, дали ще дойдат парите) въобще не са били информирани, че е колабирал. Той, ей така, си е полегнал пред болницата и си разговаря с персонала. Те, откъде да разберат, че му е лошо. Еййй, на маймуни ни направиха.