Медицински сестри на протест във Варна - ''Не на страха Аз съм Мая Илиева"

OFFNews 07 август 2019 в 10:40 1739 0

Протест под надслов "Не на страха Аз съм Мая Илиева" ще се проведе утре във Варна, съобщиха от Асоциацията на българските медицински сестри. 

Ние, медицинските сестри, работници от други сектори и граждани категорично се противопоставяме на престъпните методи за саморазправа с активните работници като Мая Илиева - организаторката на протестите на медицинските специалисти!, се казва в съобщението им. 

В текста пише още: 

За нас, нейното уволнение заради борбата й за правата на медицинските работници, и затова, че е председател на синдикалната им организация е недопустимо!

Недопустимо е болниците да се управляват чрез насилие, всяване на страх и измами, защото това няма да спаси стремглавото разпадане на здравеопазването ни през последните 30 г.! Проблемите трябва да се решават чрез изследване на причините и отстраняването им, а не с уволняване на този, който е казал : "Царят е гол", защото това няма да облече царя!

Настояваме незабавно да бъде възстановена на работа, предвид личността й на водач на протестите и на синдиката!

Стартираме инициативата : "Аз съм Мая Илиева"! 

Събираме се този четвъртък от 17:00 пред Община Варна да изразим подкрепата си за Мая Илиева и да заявим твърдо, че репресиите няма да ни спрат. Продължаваме борбата за достойно заплащане и условия на труд в задравеопазването, както и за качествено и достъпно здравеопазване за всички.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови