Метро от Красно село до Попа през септември, влакчета до Слатина и Арена Армеец през 2025 г.

OFFNews | 19 декември 2018 в 15:22 | 7468 |0

От "Красно село" до Попа ще се стига за 8 минути от септември догодина, когато ще бъдат пуснати първите 5 станции от третия лъч на метрото. Те вече са готови над 80%, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова. 

С министъра на транспорта Росен Желязков и шефа на "Метрополитен" Стоян Братоев кметът провери станциите "България" и "Красно село". Цялото трасе на метро №3 - 12 метростанции, ще е готово през януари 2020 г. 

Метролинията ще свърже кв. “Хаджи Димитър” с “Овча купел” и “Горна баня”. Първите пуснати метростанции ще са от пазара на “Красно село”, при булевардите “България” и “Гешов”, при ВМА, при НДК и при паметника на Патриарх Евтимий. През декември тръгва метрото и при Орлов мост, Малък градски театър "Зад канала" и на бул. "Владимир Вазов". 

Последните 4 станции продължават от "Красно село" до “Овча купел” и “Горна баня”. 

В момента подготвяме проекти за следващите два етапа. Единият е по бул. „Владимир Вазов“- 3 км с 3 станции, а другият етап е „Слатина“- „Гео Милев“ и зала „Арена Армеец“ по Цариградско шосе - 6 км с 6 станции“, посочи инж. Братоев. Той уточни, че идеята е те да започнат да се строят от 2021 година, а третата линия да бъде изцяло  завършена през 2024-2025 година. 

Препоръчани материали

Няма коментари към тази новина !