Международна конференция в София обсъжда бъдещето на управлението на проекти

За първи път у нас ще се проведе симулационната игра „Морски вълк“

OFFNews 20 септември 2018 в 14:23 1550 0

Велизар Проданов

Българската асоциация за управление на проекти организира 2018 IPMA Conference: „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“.

Събитието ще се проведе на 10 и 11 октомври 2018 г. в Международното висше бизнес училище.

Конференцията събира на едно място международни и български експерти, мениджъри на проекти и изпълнителни директори от широк кръг индустрии, за да обсъдят най-новите тенденции и добри практики в областта.

„Актуалната статистика сочи, че делът от брутния вътрешен продукт на редица водещи икономики, реализиран чрез проекти, вече надминава 40%. Проектният мениджмънт се наложи като доминиращ подход за реализация на почти всички промени в бизнес средата и създаването на нови продукти и услуги. Това обуславя необходимостта от поддържането на високи професионални стандарти и утвърждаването на професията “Проект мениджър” като висококвалифицирана и специфична професия с приложение във всички сфери на дейност“, каза Велизар Проданов, председател на УС на БАУП.

През първия ден на конференцията ще се разгледат актуални не само на национално, но и на международно ниво теми, сред които са бъдещето на управлението на проекти; уменията и компетенциите, необходими за успешно управление на проекти; Agile лидерство и изискванията на ICB 4.0. За първи път в България специалистите по управление на проекти ще имат възможност да участват в единствената по рода си симулационна игра „Морски вълк“, изцяло базирана на изискванията ICB 4.0. Тя ще бъде водена от създателя й Владимир Иванов - Латвия.

През втория ден ще се проведе специален мастър клас „Конкурентоспособност чрез усъвършенстване на организационните умения при управление на проекти“ с лектор Рейнхард Вагнер, експредседател на Международната асоциация по управление на проекти (IPMA). Днес вече не е достатъчно да управляваш професионално само един проект. Мастър класът ще бъде съсредоточен върху развитие на организационните умения за управление на множество проекти, програми и портфолио от продукти и услуги, представяйки основните концепции и начини за развитие. Специален семинар за обучители се организира на 11 октомври с водещ Владимир Иванов - той е на тема „8 начина да използваме играта за управление на проекти “Морски вълк”.

Следете последните новини за 2018 IPMA Conference - „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“ на официалния сайт на събитието: conference.project.bg/bg/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови