Мигрантският поток от Гърция се е увеличил със 100 души дневно, но нямало проблем

OFFNews 02 октомври 2019 в 21:18 3797 0

Мигрантският поток от Гърция се увеличава със 100 души дневно, съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов с уточнението, че цифрата не е толкова фрапираща.

"Слава Богу за момента имаме леко увеличение от гръцката граница. Общо взето преди няколко дни нашият министър проведе един конферентен разговор с гръцкия министър на вътрешните работи. Уточниха се някои параметри за общи взаимодействия. В нашата страна всичко е спокойно. В Гърция има проблеми на остров Лесбос", обяви Балабанов.

На въпрос какво показват разчетите, той допълни, че засега никой не минава и това се дължи на взаимодействието с турската и гръцката гранични полиции. "Ние ги прихващаме още на тяхна територия, както и с гърците и те отново си ги взимат обратно", ктаза зам.-министърът.

Все пак той призна, че има раздвижване по границата. Балабанов отговори, че няма данни за натрупване на големи групи от мигранти в северната част на Гърция, които искат да влязат в България, а сетне да се отправят към Западна Европа. Преди няколко месеца имало напрежение с мигрантите в лагерите в Гърция, но сега всичко било нормално.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови